Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според БСП таксата над руския газ за Унгария зачертава влизането на България в Шенген

Снимка: Алами/Ройтерс

Идната седмица ГЕРБ ще внесе в парламента проекторешение за отнемане на дерогацията за "Лукойл" в Бургас даваща право на рафинерията да използва руски петрол. Това обяви на предизборна среща в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. "Считаме, че трябва да въведем най-либералния режим за съхранение на горива и държавата да назначи свой "особен представител" в рафинерията, добави Атанасова.

Нека лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да обясни на своите приятели унгарския премиер Виктор Орбан и сръбския президент Александър Вучич защо подписа наложената транзитна такса върху руския газ, като им увеличи цената на прага на зимата, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook. Според Нинова заради очакваната реакция на Будапеща решението зачертава надеждите ни България за присъединяване към Шенген. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35