Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство призова българите в Германия да са бдителни на публични места

Снимка: mfa

Заради актуалната обстановка във Федерална република Германия, външно министерство препоръчва на българските граждани и ги призовава да бъдат бдителни, както и да проявяват предпазливост на места, на които се провеждат демонстрации или има струпване на хора. При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Берлин и с генералните консулства във Франкфурт на Майн и в Мюнхен.

Федералният вътрешен министър на Германия Нанси Фезер заяви, че привържениците на „Хамас“ трябва да бъдат депортирани от федералната република, когато това е възможно, и добави, че властите ще следят внимателно потенциални нападатели ислямисти, предаде БТА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11