Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев не очаква поскъпване на горивата заради конфликта в Близкия Изток

Асен Василев
Снимка: Силвия Великова

Държавата има достатъчно финансови резерви, за да посрещне непредвидени разходи въпреки задълбочаващия се конфликт в Близкия Изток, заяви пред БНР финансовият министър Асен Василев.

Министърът не очаква шоково поскъпване на горивата, но ако все пак това се случи, ще последва реакция. “Ще трябва да се въведат най-вероятно най-някакви компенсиращи мерки за гражданите, така че тази цена да не ги натовари прекомерно. Това обаче е малко вероятен сценарий в момента”, добави той.

И ДПС се обяви за отнемане на дерогацията на “Лукойл”

За БСП таксата над руската газ за Унгария зачертава влизането на България в Шенген

Що се отнася до искането на ГЕРБ и ДПС България да спре да внася руски петрол още до края на тази година, а не според приетото в НС решение дерогацията за “Лукойл” да действа до октомври 2024 г., Асен Василев каза, че няма гаранции дали бургаската рафинерия ще може да си осигури достатъчно надеждни доставки.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10