Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков обсъжда влизането на България в Шенген с австрийския канцлер

Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков ще се срещне днес във Виена с австрийския канцлер Карл Нехамер. Основна тема на разговорите ще бъде приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. 

Посещението на Денков в Австрия беше планирано за 4 октомври т.г., но беше отложено поради заболяване на канцлера Нехамер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14