Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори за местна власт 2023

Седмица преди местния вот едва 42% са готови да гласуват в София

Васил Терзиев, Антон Хекимян и Ваня Григорова
Снимка: личен архив, БГНЕС

Кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" Васил Терзиев има подкрепа от 32,9% в столицата. Издигнатият от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян е с 22,9%, поддържаната от БСП Ваня Григорова е с 20,8%.

Представителното изследване е на агенция "Сова Харис". Поръчано е от агенция „ПИК“  и е проведено между 16-20 октомври. Процентът на грешка е 3,1 на сто. Кандидатът на "Възраждане" Диян Николов има 13,1% подкрепа. Издигнатият от коалиция "Синя София" Вили Лилков е с 4 на сто. 

Едва 53,2% от пълнолетните столичани се интересуват от изборите и ги смятат за важни. За 31,8% вота не заслужава внимание. 14,4% се колебаят дали ще гласуват. 42% ще го направят, сочи проучването. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05