Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлата есен продължава

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще се разкъса и ще намалее. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температурище са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Утре, 27 октомври, облачността ще е разкъсана, предимно висока, вечерта над северозападните райони ще се увеличи и вплътни. През нощта срещу събота на места там ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е до умерен, северно от планините и в Югоизточна България временно силен, поривист от юг-югозапад. С него дневните температури отново ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°, в София - около 24°.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

На Балканите, в северозападната част ще има валежи, ще бъде и ветровито. На югоизток облачността ще бъде по-често разкъсана до слънчево, където ще остане сухо. Температурите отново ще се повишат.

В Западна и Централна Европа, под влияние на атлантическия циклон с център на запад от Британските острови, ще има валежи от дъжд, на отделни места в Ирландия, Англия и Франция – с гръмотевици. В Северна и по-голямата част от Източна Европа облачността ще бъде предимно значителна. Очакват се валежи от сняг в северните райони на Скандинавския полуостров и на места в Европейска Русия, в южните райони там валежите ще са от дъжд.

Над Южна Европа облачността ще е разкъсана, на места в северната половина от Пиренейския полуостров и в Южна Италия временно ще се увеличава и там ще превали краткотраен дъжд.

В Рим се очакват – 22°, в Мадрид 16°, а в Лисабон - 21°. Париж ще бъде 16°. В Лондон ще бъде 14°, в Берлин -10°. В Москва ще бъде 0°. В Букурещ 28°, в Белград 24 °. В Атина 27°, в Истанбул 25 .

В Северна Америка температурите се движат според географската ширина - във Ванкувър 8°, в Отава 16 °. В Чикаго 19° , в Ню Йорк 23°, в Маями 27° и Мексико сити 24 °,

В Южна Америка в Буенос Айрес и Рио де Жанейро е 23°, в Сантяго де Чиле 22°, в Лима 21°, а в Стенли 5°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01