Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военнослужещи и техника ще се придвижват по пътищата ни заради различни учения

Снимка: mod.bg

Военнослужещи и военна техника от Въоръжените сили на Великобритания и Северна Ирландия ще се придвижват днес и утре по републиканската ни пътна мрежа от Румъния до Гърция заради приключването на многонационално учение на НАТО в северната ни съседка, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Днес ще има и придвижване на личен състав и военна техника от учебен полигон “Корен“ в Хасковска област до Казанлък. Поводът е завършили тактически учения на формирования от 61-ва Стрямската механизирана бригада - Карлово от състава на Сухопътните войски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10