Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военнослужещи и техника ще се придвижват по пътищата ни заради различни учения

Снимка: mod.bg

Военнослужещи и военна техника от Въоръжените сили на Великобритания и Северна Ирландия ще се придвижват днес и утре по републиканската ни пътна мрежа от Румъния до Гърция заради приключването на многонационално учение на НАТО в северната ни съседка, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Днес ще има и придвижване на личен състав и военна техника от учебен полигон “Корен“ в Хасковска област до Казанлък. Поводът е завършили тактически учения на формирования от 61-ва Стрямската механизирана бригада - Карлово от състава на Сухопътните войски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05