Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Николай Денков: Вотът не е компрометиран

Снимка: Европейски съвет

Машинният вот по никакъв начин не е компрометиран. Това заяви премиерът Николай Денков  пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Европейския съвет.

По думите му, в момента машините работят като принтери и никой не може да бъде излъган, защото всеки вижда какво ще пусне като бюлетина. Той смята, че опозицията иска да използва ситуацията като нов повод, за да събори правителството, както и да се постави отново под въпрос гласуването с машини.

"Решението дали ще гласуваме само с хартиена бюлетина е изцяло на ЦИК", беше категоричен Денков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05