Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за гласуване с хартиени бюлетини е окончателно

Снимка: БТА

На свое заседание днес, ЦИК потвърди решението си на местните избори на 29 октомври и на 5 ноември да се гласува само с хартиени бюлетини.

Членовете на комисията отхвърлиха предложението за приемането на нова точка в дневния ред относно преразглеждането на решението на ЦИК от 27 вечерта, в което се посочва, че във всички секции в страната ще се гласува само с хартиени бюлетини. Основният мотив на комисията е, че разглеждането и отмяна на решението би внесло хаос и объркване в изборния процес, каквото органът по управление на изборите не би следвало да допуска.

По време на заседанието стана ясно също, че полученото решение от МЕУ, с което се удостоверяват машините не е подписано от министъра на електронното управление, а от заместник-министър Михаил Стойнов и е постъпило в ЦИК в 21: 26 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15