Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куриози от изборния ден

Асен Василев не бе допуснат да гласува в Хасково поради липса на уседналост
Снимка: БТА

Кандидат за кмет на Кюстендил не може да гласува за себе си, защото има регистрация по настоящ адрес в чужбина, казаха за БНР от Общинска администрация.

Министърът на финансите Асен Василев не успя да гласува на местния вот в родния си град Хасково. Причината – той е заличен от избирателните списъци, тъй като не отговаря на изискванията за 6-месечна уседналост. Според данните на ГРАО от 2000 г. Василев е с адресна регистрация в САЩ.

В шест села на община Балчик кандидатите за кметския стол са по един – Бобовец, Дропла, Стражица, Кремена, Ляхово, Царичино. Дори и без конкуренция, в тези селища втори тур е възможен, коментира говорителят на Общинска избирателна комисия – Балчик Илияна Илиева, когато повечето от гласувалите са отбелязали "Не подкрепям никого". Ако и на втори тур се постигне такъв резултат, се насрочват нови избори.

Хора, организирани от определена политическа сила в община Драгоман, са наблюдавали от автомобилите си влизащите и излизащите от някои от секциите, притеснявайки избирателите и пораждайки съмнения за контролиран вот. След намесата на полицията неканените "наблюдатели" са се изтеглили, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Иво Миланов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20