Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев: Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци

Снимка: БТА

Веднага след изнасянето на резултатите от екзитпола за изборите за кмет на София, от които стана ясно, че София отива на балотаж за кмет между Васил Терзиев (ПП-ДБ, "Спаси София") с 38,8% и Ваня Григорова (БСП за България, "Левицата" и др.) – 19%, на брифинг Терзиев благодари на всички софиянци, които са излезли да гласуват. 

"Благодаря, че гласувахте за една по-различна София – тази, за която мечтаем, за да бъде хубав европейски, чист, уреден, зелен град, където няма хора втора ръка, където няма квартали втора ръка... Аз продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци", каза Терзиев, но категорично отказа да отговаря на множеството въпроси, с които го засипаха журналистите.  

От Терзиев топката пое председателят на партия "Спаси София" Борис Бонев, който коментира резултатите за изборите на общински съветници в столицата, в които ПП-ДБ, "Спаси София" получиха 40,6%. Бонев заяви, че от днес София отваря нова страница в своята история, по-успешна, по-адекватна, по-отворена към бъдещето. Той посочи, че получената подкрепа ще позволи за сформирането на мнозинство в общинския съвет, което ще позволи за един успешен мандат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва в Tourism Expo Japan 2024

По инициатива на посолството на България в Япония тази година страната ще бъде представена с национален щанд на Международното туристическо изложение Tourism Expo Japan 2024, което ще се проведе в японската столица Токио. Туристическото..

публикувано на 12.06.24 в 09:05

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00
Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40