Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев: Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци

Снимка: БТА

Веднага след изнасянето на резултатите от екзитпола за изборите за кмет на София, от които стана ясно, че София отива на балотаж за кмет между Васил Терзиев (ПП-ДБ, "Спаси София") с 38,8% и Ваня Григорова (БСП за България, "Левицата" и др.) – 19%, на брифинг Терзиев благодари на всички софиянци, които са излезли да гласуват. 

"Благодаря, че гласувахте за една по-различна София – тази, за която мечтаем, за да бъде хубав европейски, чист, уреден, зелен град, където няма хора втора ръка, където няма квартали втора ръка... Аз продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци", каза Терзиев, но категорично отказа да отговаря на множеството въпроси, с които го засипаха журналистите.  

От Терзиев топката пое председателят на партия "Спаси София" Борис Бонев, който коментира резултатите за изборите на общински съветници в столицата, в които ПП-ДБ, "Спаси София" получиха 40,6%. Бонев заяви, че от днес София отваря нова страница в своята история, по-успешна, по-адекватна, по-отворена към бъдещето. Той посочи, че получената подкрепа ще позволи за сформирането на мнозинство в общинския съвет, което ще позволи за един успешен мандат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35