Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма бивши хъшове" – напомнят ни актьорът Валери Йорданов и No More Many More

Снимка: No More Many More

Самородни, широкоспектърни и винаги свободни, No More Many More са научили много за десетилетие на българската музикална сцена, но едно е сигурно – алтернативната група не прави компромиси със стила си, запомнящите се мелодии и силни текстове изцяло на български език.

Артистичната свобода е сапуненото мехурче, което се носи във въздуха вече десет години около фронтмена, основен композитор и текстописец на бандата Методи Кръстев и увлича публиката. А No More Many More са обичани и заради своята активна гражданска позиция и мнения, които смело изразяват в песните си от 2013 година.

No More Many More отбелязаха своите 10 години на сцената с концерт, в който представиха най-новата си песен "Няма бивши хъшове". В нея групата си партнира с актьора Валери Йорданов като вокалист и автор на част от текста на песента, написан на фолклорна основа. В края чуваме и гласа на неговата дъщеря – Яна Йорданова.

Музикалното видео, на което Валери е и режисьор, съчетава документални кадри от работата на групата в студиото, както и кадри от "Хъшове“ – емблематичния спектакъл на режисьора Александър Морфов, в който Валери Йорданов изпълнява една от централните роли, а финалът изразява цялата българска драма за мечтаната, но неосъществена свобода.

Редактор: Диляна Трачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15