Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев се срещна с представителите на 15 американски компании

Снимка: БТА

България предлага редица инвестиционни предимства и като географско положение, и като условия за правене на бизнес, и като човешки потенциал на фона на динамичните регионални и глобални политически и икономически процеси. Това подчерта президентът Румен Радев на среща с представители на 15 водещи американски компании в секторите на здравеопазването, информационните и комуникационни технологии, земеделието, отбраната и други.

Делегацията е водена от Ерик Стюарт – председател на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация. Целта на разговорите е търсене на възможности за повишаване на търговския и инвестиционен обмен между САЩ и България.

На срещата присъства и посланикът на САЩ Кенет Мертен. "Много от тези компании вече развиват успешен бизнес в България и се интересуват от разширяване на бизнеса си тук, а други проучват възможностите за навлизане на пазара", посочи Мертен.

БНР подкасти:

Още от категорията

Стокообменът между България и Гърция достигна рекордните 4,5 млрд. евро

Пълното присъединяване на България в Шенген ще даде допълнителен тласък на отношенията между България и Гърция, каза гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис, на брифинг в София. Споделяме един обмен по отношение на движението на граждани, посочи гостът..

публикувано на 27.02.24 в 14:17
Кирил Вътев

Земеделските министри на Европейския съюз търсят решения на кризата в селското стопанство

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва на днешното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, съобщиха от ресорното ведомство. Очаква се Белгийското председателство и Европейската комисия да..

публикувано на 26.02.24 в 07:00
Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00