Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SMS за предстояща опасност стресна абонати на телекомуникационна компания

Загадъчно съобщение, изпратено до мобилните телефони от BG-ALERT, изплаши много българи. Съобщението предупреждава за предстояща опасност. В социалните мрежи има информация за хора, които са напуснали домовете си след сигнала, получен със SMS.

Оказа се, че е станала грешка и съобщението е било публикувано единствено за абонати на мрежата Vivacom при тестове изпробване на системата за предупреждение. Това съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов по БНТ. Той обясни, че грешката, която стресна абонатите е била направена от служител на телекомуникационната компания. В официална позиция от компанията се извиниха за грешката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05