Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загиналите албански работници в Германия са работили с фалшиви български документи

Снимка: AP

Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург, и пети албанец, който е в кома, са работили в Германия с фалшиви български паспорти, съобщава албанската медия "Шчиптаря“. Това, според медията, е довело до трудностите при идентифицирането им. 

Те са били регистрирани с български документи от работодателя си, който е косовски албанец и при когото работели незаконно. След инцидента косовският албанец е изчезнал, отбелязва "Шчиптаря“. Загиналите са на възраст между 31 и 35 години и са албански граждани от Елбасан, Дибра и Кукъс. 

Скелето, където работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта. Смята се, че под руините има още жертви и тече работа по изваждането на телата им. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00

Първомайски - за пазара на труда в България и влиянието на изкуствения интелект

Повече от 30 години, след демократичните промени у нас през 1989 г.,  Първи май продължава да е официален празник и неработен ден, но държавната власт вече не се ангажира с организиране на масови прояви, както е било навремето. По-възрастното..

публикувано на 01.05.24 в 05:30

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25