Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличават над 50 културни дейци за приноса им към българската култура

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Кръстю Кръстев ще отличи с почетни награди "Златен век“ и грамоти над 50 културни творци и дейци - за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на българската култура. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 3 ноември (петък) в галерия "Средец" на Министерството на културата от 11 часа и е по повод празника на народните будители, който отбелязахме на 1 ноември. 

На отличените съвременни будители ще бъдат връчени наградите на Министерството на културата "Златен век“ – огърлие и звезда, почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики“ – златен и сребърен, както и грамоти за принос към развитието и популяризирането на българската култура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20