Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП може да оспори пред съда резултата от кметските избори в София

Жельо Бойчев
Снимка: БГНЕС

Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас, каза пред БНР Жельо Бойчев от щаба на Ваня Григорова, която изгуби изборите за кмет на София. Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има "достатъчно индикации" за подобна жалба.

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели местните избори в 11 областни града, а коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в четири. БСП ще има кметове в три областни центъра. ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Монтана. ПП-ДБ печели кметските избори в Благоевград, Варна и Пазарджик и столицата. БСП печели надпревара в Търговище, Русе и Шумен. ДПС има кмет в Кърджали. Във Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Разград и Силистра печелят кандидати на местни коалиции и партии. Почти всички кметове ще управляват при изключително пъстри общински съвети.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15