Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ подаде оставка

Снимка: БТА

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на Движението за права и свободи на заседание на Централното оперативно бюро, съобщи пресцентърът на ДПС. Не са ясни мотивите за това решение, което обаче беше прогнозирано от негови съпартийци. През последните месеци депутатът Делян Пеевски, определен за съпредседател на парламентарната група, коментираше политическите събития и оповестяваше важните партийни решения.  

Почетният председател Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция. 

На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган пожела на Мустафа Карадайъ мяра в личния живот и в политиката, а думите му бяха разтълкувани от мнозина като жълт картон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40