Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кораби се сблъскаха в Черно море

Снимка: архив

Кораби са се сблъскали в Черно море източно от нос Шабла, съобщи Христо Христов, председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Инцидентът е станал след 2 ч. на 8 ноември. Няма пострадали или разлив на гориво. Нанесени са само материални щети.

Според БНР-Варна руският ферибот "Славянин“ се е сблъскал с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари NEW RAOUF. Той е идвал от украинското пристанище Измаил. Не може да се потвърди официално, че това е плавателният съд, участвал в сблъсъка, пише Maritime.bg.

"Славянин" превозва газ в жп цистерни от Русия за България и след престой във Варна е потеглил за Кавказ, пише БНТ.  Според БТА след като е получил 2% крен (наклоняване) „Славянин“ се е върнал в порт Варна. Другият кораб е продължил към Босфора и се очаква да бъде спрян от властите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05