Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ решава дали ще продължи подкрепата си за кабинета

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати, но и дали да остане част от управляващата "сглобка". "Темата днес не е дали да има коалиционно споразумение, а има ли шанс това правителство да работи", заяви на брифинг заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
В момента от партията разглеждат управлението на кабинета по сектори. Те упрекват правителството, че не спазва някои от поетите ангажименти. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова финансовия министър Асен Василев за финансова дисциплина. Той настоя да се спре с новите дългове, a важните инфраструктурни проекти да бъдат включени в бюджета за догодина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35