Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Швейцария подготвят българско коледно парти

Снимка: kanatitza-art.ch

На 9 декември (събота) в град Вьовѐ, Югозападна Швейцария, ще се проведе българско коледно тържество. По време на събитието за малчуганите ще бъдат организираниателиета за сурвачки и коледни играчки, както и изложба на детски рисунки на тема „Моята Коледа“, информира българо-швейцарската асоциация “Канатица”. Целта е да се насърчи креативността у българчетата. От рисунките ще бъдат изработени картички, които ще бъдат разпратени до партньорите на организацията в България и Швейцария- за Коледа. Всички деца ще получат подарък от Дядо Коледа и Снежанка.

Спомен от предходно коледно парти в Швейцария

За малки и големи е предвидена и томбола с награди, песни, танци и народни хора̀.Предвидени са и „хапки“, като всеки участник може да приготви някаква любима храна и да я остави на общата трапеза. Ще се пие само българско вино – обещават организаторите.

Събитието е на с начален час 11:00, а адресът е: 1800 Vevey, Rue des Chenevières 6

Снимки: Фондация "Канатица" - kanatitza-art.ch

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04