Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски с писмен въпрос към премиера за дерогацията на руски петрол

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще внесе утре писмен въпрос към министър-председателя Николай Денков относно договореностите, постигнати с “Лукойл”, съобщи пресцентърът на ДПС. Поводът е днешното интервю на премиера за БНР, в което той настоява дерогацията за руския петрол да не се отменя поне до ротацията му с Мария Габриел през март догодина на премиерския пост.

Дерогацията трябваше да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като “Вагнер”. Това веднага трябва да спре!”, заявява Делян Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39