Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев вторник с температури между 0 и 19 градуса

Снимка: БТА

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове, на места в равнините и около водните басейни, ще има мъгла. Във вторник ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 17° и 22°. В София, минимална температура – около 1°, максимална – около 19°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната, на височина 1200 м ще достигне около 16°, на 2000 м - около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 19°, а на морската вода – 9°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат и на места ще бъде по-топло от обичайното. В северозападната половина от полуострова облачността ще бъде по-често значителна, превалявания от дъжд ще има в Хърватия. В Атина ще бъде 22 градуса, в Белград – 20°, в Букурещ – 19°, в Истанбул – 18°. 

Времето в по-голямата част от континента ще бъде предимно облачно, ветровито и на много места с валежи от дъжд. Значителни ще бъдат количествата в Швейцария, в южните райони на Германия, на много места във Франция, в страните от Бенелюкс, в Полша, както и в западните райони на Украйна. В северозападните райони на Пиренеите, заради преминаващ студен атмосферен фронт, ще има валежи от дъжд, а над останалата част от полуострова ще преобладава слънчево време с температури по-високи от обичайните. По-топло ще бъде и на Апенинския полуостров. В северните райони на Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров ще има валежи от сняг, а в южните - предимно от дъжд. В Рим ще бъде 21 градуса, в Мадрид – 17°, във Виена – 16°, в Париж – 15°, в Мюнхен – 13°, в Москва – 4°, в Стокхолм – 3°, в Санкт Петербург – 1°. 

В Кейптаун ще бъде 32 градуса, в Мелбърн – 16°, в Чикаго – 15°, в Ню Йорк – 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54