Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали иска да е домакин на евроквалификацията България-Унгария

Снимка: fcarda.bg

Стадион "Арена Арда" в Кърджали е готов да приеме европейската футболна квалификация между националните отбори на България и Унгария на 16-ти ноември, обяви кметът Ерол Мюмюн. Очаква се УЕФА да потвърди мача, след като Община Пловдив отказа да предостави стадион "Христо Ботев" на Българския футболен съюз (БФС) заради ремонт.

Президентът на БФС Борислав Михайлов призова държавата да разреши мача България-Унгария да се проведе, защото страната ще бъде извадена от УЕФА и "последиците ще са катастрофални". Той заяви, че отказът на община Пловдив да приеме срещата е намеса на държавата в работата на БФС, което е недопустимо по правилата на УЕФА. БФС поиска мача да се играе извън София и без публика, защото се страхува от протести на фенове срещу ръководството на българския футбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова спечели Европейската купа в Баку

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн остана четвърта след неточности на лента. Състезанието се провежда по нови правила, според които..

публикувано на 04.05.24 в 14:25
Боряна Калейн

Калейн и Николова с второ и трето място в квалификациите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн завърши на второ място, а Стилияна Николова е трета в квалификациите на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку. Най-много точки събра италианката София Рафаели. Състезанието се провежда за първи път в историята на този..

публикувано на 04.05.24 в 09:32
Кирил Киров

Кирил Киров е на финал на 10 м пистолет на Световната купа в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан, предаде БТА. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера..

публикувано на 03.05.24 в 16:14