Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогол в последната секунда лиши България от победа за „Евро 2024“

33-ма души са задържани след протеста пред Националния стадион "В.Левски" в София

Васил Божиков за първи път изведе България с капитанската лента.
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол изигра достоен мач, но завърши 2:2 с Унгария в среща от евроквалификациите в група G. България се размина с първа победа за годината за секунди, след като водеше с 2:1 до края, но автогол доведе до равенството. За Унгария точката е скъпоценна, защото тя ги класира за Европейските финали. Унгария остава на върха в класирането с 15 точки. България е последна с 3 точки.

Срещата премина на фона на протест на фенове срещу управлението на Българския футболен съюз – БФС и решението срещата между България и Унгария да се играе пред празни трибуни. В центъра на София край стадиона безредиците започнаха преди мача и продължиха до самия край. Има пострадали полицаи и привърженици. Ръководството на БФС, което изгледа мача от випложата на затворения за публиката стадион отказа да поеме отговорност за своите действия довели до протеста.


33-ма футболни фенове са задържани след протестите пред националния стадион "Васил Левски" в София, като сред тях има и непълнолетни лица - съобщиха тази сутрин от СДВР.  "Ако не се бяхме намесили, щяха да пострадат много невинни жертви", заяви директорът на СДВР Любомир Николов, като поясни, че няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имуществото в центъра на столичния град.

Според полицията сблъсъците са безпрецедентно нарушаване на обществения ред със сериозна агресия и с висока степен на риск. По време на напрежението протестиращите са били над 4000, а мобилизирания състав на полицията над 1500 служители. Запален е микробус на "Общинска полиция" повредени са десетки полицейски коли. Нанесени са щети и на доста коли на граждани в центъра на София и на градската инфраструктура. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47