Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогол в последната секунда лиши България от победа за „Евро 2024“

33-ма души са задържани след протеста пред Националния стадион "В.Левски" в София

Васил Божиков за първи път изведе България с капитанската лента.
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол изигра достоен мач, но завърши 2:2 с Унгария в среща от евроквалификациите в група G. България се размина с първа победа за годината за секунди, след като водеше с 2:1 до края, но автогол доведе до равенството. За Унгария точката е скъпоценна, защото тя ги класира за Европейските финали. Унгария остава на върха в класирането с 15 точки. България е последна с 3 точки.

Срещата премина на фона на протест на фенове срещу управлението на Българския футболен съюз – БФС и решението срещата между България и Унгария да се играе пред празни трибуни. В центъра на София край стадиона безредиците започнаха преди мача и продължиха до самия край. Има пострадали полицаи и привърженици. Ръководството на БФС, което изгледа мача от випложата на затворения за публиката стадион отказа да поеме отговорност за своите действия довели до протеста.


33-ма футболни фенове са задържани след протестите пред националния стадион "Васил Левски" в София, като сред тях има и непълнолетни лица - съобщиха тази сутрин от СДВР.  "Ако не се бяхме намесили, щяха да пострадат много невинни жертви", заяви директорът на СДВР Любомир Николов, като поясни, че няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имуществото в центъра на столичния град.

Според полицията сблъсъците са безпрецедентно нарушаване на обществения ред със сериозна агресия и с висока степен на риск. По време на напрежението протестиращите са били над 4000, а мобилизирания състав на полицията над 1500 служители. Запален е микробус на "Общинска полиция" повредени са десетки полицейски коли. Нанесени са щети и на доста коли на граждани в центъра на София и на градската инфраструктура. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15