Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев:

Кабинетът не обсъжда с президента военната помощ за Украйна

Тодор Тагарев

Наративът на Кремъл се приема доста благосклонно от значителна част от населението. Това обаче се променя и все повече българи подкрепят Украйна”, заявява военният министър Тодор Тагарев в интервю за украинското издание “Киев Индипендънт”.

Министърът изтъква, че държавният глава Румен Радев е проруски настроен, но добавя: “Всичко е в нашите ръце – на правителството, а то се различава значително от позицията на президента.” Тодор Тагарев разкрива и че кабинетът не обсъжда с Румен Радев военната помощ за Украйна. По думите му, изказванията на президента няма да повлияят на подкрепата от страна на България, която е парламентарна република.

Тодор Тагарев казва още, че е морално задължение на страната ни да помогне на жертвата на агресия, както и че е в наш стратегически интерес Украйна да удържи руската агресия и да успее да възстанови своите суверенитет и териториална цялост. “Това е ключово за стабилността в Европа – особено за Източна Европа и Черноморския регион”, заключава военният министър.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30