Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП и "Възраждане" няма да подкрепят Борис Бонев за председател на СОС

Васил Терзиев
Снимка: Десислава Кулелиева

Важно е да поставим добри основи на това как искаме да се управлява ефективно София и добрите идеи, независимо дали идват от управляващи, или от опозиция да бъдат подкрепяни.” Това каза столичния кмет Васил Терзиев след разговори с представители на “БСП за България”, които потвърдиха, че в понеделник няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Васил Терзиев покани на среща лидерите на политическите сили, представени в СОС, за да бъдат обсъдени общите политики и приоритети за развитието на София.

Васил Терзиев се закле като столичен кмет

Георги Свиленски от “БСП за България” изтъкна, че отговорността за избора на председател на СОС е на партията с най-голямо мнозинство. “Обръщам се към всички общински съветници да намерят начин общинският съвет да заработи, за да започне разграждането на модела на ГЕРБ”, заяви той.

Общинският съветник от “Възраждане” Деян Николов също декларира, че съпартийците му няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев. На срещата с Васил Терзиев представителите на партията са изложили своите приоритети – сред тях спиране на презастрояването, подобряване на пътната инфраструктура и на чистотата в града.

ГЕРБ-СДС и “Има такъв народ” отказаха поканата на кмета.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21