Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се изправя срещу Сърбия в среща от евроквалификациите

Националният отбор е №73 в класацията на ФИФА.
Снимка: БФС

Националният отбор на България по футбол гостува на състава на Сърбия в последния тур от група G на европейските квалификации. Очаква се за мача да пристигне президентът на УЕФА Александър Чеферин. Нашият отбор заема последното място в групата и се надява да запише първа победа през годината, след като тимът не успя да спечели нито един деветте си двубоя през 2023 г.
Това е вторият двубой на националите ни начело с новия селекционер Илиан Илиев. В първия – срещу Унгария в София, България щеше да е победител, ако не беше автоголът на Алекс Петков в 97-ата минута, който донесе реми и класира унгарците за Германия 2024. По същото време около стадиона се проведе окървавен протест срещу БФС заради състоянието на българския футбол. Вчера от БФС обявиха, че ще свикат конгрес следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Калейн и Николова с второ и трето място в квалификациите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн завърши на второ място, а Стилияна Николова е трета в квалификациите на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку. Най-много точки събра италианката София Рафаели. Състезанието се провежда за първи път в историята на този..

публикувано на 04.05.24 в 09:32
Кирил Киров

Кирил Киров е на финал на 10 м пистолет на Световната купа в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан, предаде БТА. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера..

публикувано на 03.05.24 в 16:14
Никола Господарски

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

В последния ден от Европейското първенство по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин предаде "щафетата" на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през следващата 2025 година. На тържествената..

публикувано на 29.04.24 в 19:10