Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: На път само с подготвени за зимни условия автомобили!

Архив
Снимка: Незабравка Кирова

След кратко затопляне тази нощ започна влошаване на времето. В сила е червен код за 6 области в Северна България заради очаквани интензивни валежи от дъжд и сняг - Враца, Монтана, Габрово, Ловеч, Велико Търново и Русе, където се очаква да натрупа над 30 см сняг.
Синоптиците предупреждават за бурни пориви на вятъра със скорост повече от 80 км/час. В крайните североизточни райони на България са възможни и ураганни ветрове. В почти цялата останала част на страната е в сила оранжев код за опасно време. От МВР съветват да се отложат пътуванията, които не са наложителни; когато се тръгва на път, да се избират само главни пътища, пътуващите да разполагат с топли дрехи и добре заредени телефони, а от АПИ - да се тръгва на път само с подготвени за зимни условия автомобили и да се кара внимателно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05