Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неделя температурите се понижават, не е подходящо за пътувания и туризъм

Снимка: Радио Шумен

Червен код за валежи от сняг и бурен вятър за неделя е обявен за 4 области от Североизточна България - Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

През нощта от събота срещу неделя валежите ще продължат, ще са значителни, в по-голямата част от Източна България дъждът също ще премине в сняг. Вятърът от север-северозапад ще започне да се усилва, в Североизточна България до бурен. Минимални температури предимно между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.

В неделя ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от запад на изток постепенно ще спират. След обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва и да намалява. Студено време с максимални температури между 0° и 5°, в София - около минус 1°.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания, по значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра около минус 11°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

За 75% от децата приоритет в образованието трябва да са житейските умения

Към 31.12.2023 г. децата до 17 години в България са 1 104 198, или 17.1% от общия брой на населението. Това показват данни, изготвени от Националния статистически институт и УНИЦЕФ България, по повод 1 юни – Международния ден на детето. През..

публикувано на 01.06.24 в 09:49