Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във всички общини са удължени договорите за зимно поддържане на пътищата

Андрей Цеков
Снимка: Савина Спасова

Над 2 хил. снегопочистващи машини могат да бъдат мобилизирани заради тежката зимна обстановка, съобщи пред БНР регионалният министър Андрей Цеков. По думите му, за всяка област има сключени договори за зимно поддържане на пътищата. “Удължено е действието им до края на зимния сезон, така че правният спор как да бъдат възлагани тези поръчки по никакъв начин няма отношение към готовността ни и осъществяването на зимното поддържане на пътищата”, уточни той.

Андрей Цеков коментира и проектобюджета за догодина, изтъквайки усилията да бъде въведен ред при разпределянето на средствата за общините. “Условието към тях беше да имат висока проектна готовност, парите никога не са били проблем”, заяви той. Годишно общините успяват да изпълнят проекти за 400-500 млн. лв., а в момента са подадени проекти за над 2 млрд. лв. с тригодишен хоризонт, добави министърът.

Той изрази надеждата с началото на новия строителен сезон да се възстанови работата по петте магистрали, които в момента се строят. Почти всички задължения към пътните фирми са били погасени от служебния кабинет, а текущите се обслужват незабавно, каза още министърът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00