Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушаването на човешките права в Северна Корея във фокуса на дипломатически семинар

Снимка: БТА

Дипломатически семинар на тема “EU-North Korea Relations and the Path Forward”, организиран от Атлантическия Клуб в България в партньорство с посолството на Република Корея у нас, ще се състои днес в София, съобщи БТА. Участниците си поставят за цел да привлекат вниманието върху тежката ситуация с човешките права в Северна Корея и да потърсят потенциални решения.

На семинара севернокорейският дезертьор и известен художник Канг Чун-хьок ще разкаже своята история. Изкуството му – от дебютния сингъл “За свободата” до изложби в Южна Корея и Европа, изразява протест срещу нарушаването на човешките права в бившата му родина.

Събитието ще обсъди също политиката на Европейския съюз и бъдещите насоки спрямо развиващите се отношения между Русия и Северна Корея, включително въпроси за киберсигурността и неразпространението на оръжия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цанко Цанков

Цанко Цанков плува 108 км без прекъсване в Дунава

Цанко Цанков стана първият плувец, преодолял дистанция над 100 км в река Дунав. “ Цанко Цанков успя! 108 километра и 250 метра в река Дунав - 18 часа, 12 минути и 32 секунди! Без да спира, нон стоп плуване! Герой! ”, съобщи добрата новина неговият..

публикувано на 07.09.24 в 10:15
Рая Назарян, Румен Радев и Димитър Главчев

От пловдивския площад “Съединение” Румен Радев призова да се разделим с беззаконието и страха

С тържествена заря-проверка в Пловдив завърши честването на 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. “ Днес отдаваме дължимото на това забележително поколение светли личности, които без да се съобразяват с Великите..

публикувано на 07.09.24 в 09:08

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10