Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха жената с български произход отвлечена от „Хамас“ в Газа

Снимка: bntnews.bg

При размяната на заложници между Израел и групировките в ивицата Газа, е освободена Мейраф Тали - жената с български произход, която почти два месеца беше в плен на „Хамас“. Това потвърди и нейният доведен баща Несим Алфандари. За БНТ той каза, че в момента дъщеря му е в болница, за да ѝ бъдат направени всички необходими прегледи и тогава ще се прибере у дома.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз - на 5 километра от границата с Газа, където е била на гости. Биологичният баща на Мейраф, който е починал, също е българин. Затова семейството й се опитваше да извадят български паспорт за Мейраф Тали, като се надяваха, че това ще помогне за нейното освобождаване.

Още от категорията

Премиерът ще даде подробности пред парламента за срещите си в Украйна

Днес парламентът ще изслуша премиера Николай Денков и министъра на отбраната Тодор Тагарев. Те ще отговарят на въпроси, свързани с посещението на премиера в Украйна. От БСП настояват Денков да разясни заявлението си, че България ще обсъди подписването на..

публикувано на 29.02.24 в 07:30
Тодор Тагарев

Тагарев: Престижно е да се помага на Украйна, има борба кой има принос за този престиж

Министърът на отбраната Тодор Тагарев отиде в парламента, за да бъде изслушан от комисията по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна . На фона на искания за оставката му, от страна на ГЕРБ и ДПС, министърът заяви пред журналисти, че няма намерение..

публикувано на 28.02.24 в 17:05

"Възраждане" сигнализираха парламента за санкциониран от ЕС българин в Молдова

ПП „Възраждане“ съобщиха, че висш молдовски държавник - българин е с наложени санкции от ЕС. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов информира, че  делегация на „Възраждане“ е била в молдовския парламент. Там „техните..

публикувано на 28.02.24 в 12:34