Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

Снимка: government.bg

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е на двудневно посещение у нас, за да обсъди с българските власти икономическите перспективи пред ЕС и България в навечерието на 2024 г. 
На срещата си в Министерския съвет Джентилони и Денков обсъдиха съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията - теми, ключови за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Премиерът посочи, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия, а през следващите седмици предстои парламентът да вземе важни решения по тези въпроси.

Още от категорията

България и Хърватия работят заедно за бъдещето на Югоизточна Европа

По покана на министъра на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Гордан Гърлич-Радман, министърът на външните работи Мария Габриел беше на официално посещение в Хърватия, съобщи МВнР. "България и Хърватия са приятели и..

публикувано на 20.02.24 в 17:21
Николай Денков

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март

Министър-председателят Николай Денков потвърди при завръщането си от Мюнхен, че на 6 март ще подаде оставка, както е предвидено в споразумението за ротацията в правителството. На въпроса какво ще се случи, ако Народното събрание не гласува оттеглянето..

публикувано на 18.02.24 в 16:25
Елена Йончева

Приемаме около 300 мигранти след гласуването на новия регламент на ЕС

Новият миграционен регламент на Европейския съюз, който се очаква да бъде гласуван през април т.г., е благоприятен за България, заяви пред БНР евродепутатът Елена Йончева. Тя поясни, че вече няма да сме първата държава, отговорна изцяло за хората,..

публикувано на 18.02.24 в 14:39