Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

Снимка: government.bg

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е на двудневно посещение у нас, за да обсъди с българските власти икономическите перспективи пред ЕС и България в навечерието на 2024 г. 
На срещата си в Министерския съвет Джентилони и Денков обсъдиха съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията - теми, ключови за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Премиерът посочи, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия, а през следващите седмици предстои парламентът да вземе важни решения по тези въпроси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20