Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се очаква решение за влизането ни в Шенген през следващата седмица

Снимка: ww.schengenvisainfo.com

През следващата седмица не се очаква да бъде гласувано решение за приемането на България в Шенген, съобщиха дипломатически източници за БНР, предаде кореспондентът в Брюксел Ангелина Пискова. Вместо това вътрешните министри на страните членки ще направят преглед на актуалното състояние и оценка на напредъка на страната ни и на Румъния по пътя към пространстото за свободно придвижване.

Евродепутати свикват протест във Виена срещу ветото за Шенген

Напълно възможно е решение за влизането на двете държави в Шенген да бъде взето до края на годината и от испанското председателство на Съвета на Европейския съюз се надяват това да се случи, са изтъкнали дипломатите.

БНР подкасти:

Още от категорията

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици . Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган...

публикувано на 24.02.24 в 14:21
Бойко Борисов

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

“ Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за..

публикувано на 24.02.24 в 13:35
Румен Радев

Румен Радев призова за автономно европейско решение за Украйна

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че всички европейски държави трябва да намерят автономно решение за войната в Украйна – “ да търсим диалога, да търсим всички механизми, с които да се прекратят незабавно военните действия и да се седне на..

публикувано на 24.02.24 в 11:05