Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Снимка: Радио Шумен

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че посещенията при лекаря не са страшни и че болестта е нормална част от живота.

Болницата за плюшени мечета е полезна също за студентите, тъй като тя им помага да се запознаят отблизо с детските страхове и отрано да изградят връзката лекар – пациент, основаваща се на взаимно доверие и топлота.

В деня на “прегледите” всяко дете ще трябва да занесе любима плюшена играчка и в ролята на родител да сподели оплакванията на своя малчуган. Студентите пък ще покажат основни манипулации, извършващи се при рутинен преглед.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30