Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви завоюваха четвърта титла през годината на двойки бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стефани и Габриела Стоеви спечелиха титлата на двойки на международния турнир по бадминтон в Кардиф с награден фонд 15 хил. долара, който е и олимпийска квалификация за Париж 2024. На финала трикратните европейски шампионки, поставени под номер 1, победиха седмите в схемата Наташа Антонисен от Дания и Алиса Тиртосентоно от Нидерландия с 24:22, 21:11.

В столицата на Уелс сестрите, водени от главния треньор на националния отбор Петя Неделчева-Хранова, изиграха трети пореден финал след Дъблин и Манама. През годината те спечелиха четири титли, включително от Европейските игри в Краков, както и от турнирите в Глазгоу и Бахрейн.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29