Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Вътев:

Няма да продаваме държавни земи

Кирил Вътев
Снимка: Мария Филева

Земеделският министър Кирил Вътев потвърди пред БНР, че земи от Държавния поземлен фонд няма да се продават. Заради появилата се информация за подобно намерение, президентът Румен Радев се закани да наложи вето върху бюджет 2024, а финансовият министър Асен Василев заяви, че разпродажба на земи не е на дневен ред и държавният глава разпространява фалшиви новини.

Финансовият министър заяви, че президентът цитира фалшива новина

Кирил Вътев обясни, че е получил запитване от зам. финансовия министър Георги Клисурски какво би се случило, ако бъдат продадени 700 хил. декара земи от Държавния поземлен фонд за 340 млн. лв. Той е отговорил, че тези земи се дават под аренда за 90 млн. лв. годишно, че не е изгодно да бъдат продадени и така темата е приключила.
БНР подкасти:

Още от категорията

Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15