Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Вътев:

Няма да продаваме държавни земи

Кирил Вътев
Снимка: Мария Филева

Земеделският министър Кирил Вътев потвърди пред БНР, че земи от Държавния поземлен фонд няма да се продават. Заради появилата се информация за подобно намерение, президентът Румен Радев се закани да наложи вето върху бюджет 2024, а финансовият министър Асен Василев заяви, че разпродажба на земи не е на дневен ред и държавният глава разпространява фалшиви новини.

Финансовият министър заяви, че президентът цитира фалшива новина

Кирил Вътев обясни, че е получил запитване от зам. финансовия министър Георги Клисурски какво би се случило, ако бъдат продадени 700 хил. декара земи от Държавния поземлен фонд за 340 млн. лв. Той е отговорил, че тези земи се дават под аренда за 90 млн. лв. годишно, че не е изгодно да бъдат продадени и така темата е приключила.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29