Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят по финансовата стабилност Марейд Макгинес пристига на работно посещение

Марейд Макгинес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига в страната ни на двудневно работно посещение, съобщи Представителството на Европейската комисия в България.

Днес тя ще се срещне с премиера Николай Денков, с вицепремиера Мария Габриел, с финансовия министър Асен Василев и с енергийния Румен Радев, с депутати от парламентарните комисии по бюджет и финанси и по въпросите на ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната.

Във вторник Марейд Макгинес ще посети ГКПП “Капитан Андреево - Капъкуле” на българско-турската граница, а по-късно ще разговаря с представители на сектора на финансовите технологии (FinTech).

Още от категорията

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици . Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган...

публикувано на 24.02.24 в 14:21
Бойко Борисов

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

“ Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за..

публикувано на 24.02.24 в 13:35
Румен Радев

Румен Радев призова за автономно европейско решение за Украйна

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че всички европейски държави трябва да намерят автономно решение за войната в Украйна – “ да търсим диалога, да търсим всички механизми, с които да се прекратят незабавно военните действия и да се седне на..

публикувано на 24.02.24 в 11:05