Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков не очаква проблеми при гласуването на държавния бюджет

Николай Денков
Снимка: Ася Пенчева

Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме, да бъде балансиран и такъв, какъвто е подготвен, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след церемонията по първа копка за изграждането на автомагистрала “Русе – Велико Търново” край град Бяла. Той добави, че е нормално гласуването на бюджета да бъде съпроводено с дискусии, но не предвижда особени проблеми.

Построяването на магистралата ще бъде един от основните приоритети на министър-председателя. “Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти”, припомни той.

Според Николай Денков Русе е центърът на магистралите, които искаме да развием от пристанищата на Егейско море към Румъния, Молдова, Украйна. Премиерът увери, че изграждането на обекта ще бъде от полза на всички, а не само за жителите на града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37
Ирене Мария Планк

Реализирали се в Германия българи основават компании в България

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Това съобщи пред БНР- Кърджали посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. По думите ѝ, в момента се наблюдава обратна тенденция -..

публикувано на 08.05.24 в 16:18