Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ наказва “некоалиционния” си партньор заради неспазване на ангажименти

Снимка: БТА

ГЕРБ ще бойкотира пленарните заседания с изключение на тези, засягащи промените в Конституцията, обяви председателят на парламентарната ѝ група Десислава Атанасова.

Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията”, добави депутатът. Повод за крайната позиция на партията стана едноличното решение на здравния министър Христо Хинков да уволнени, заради финансови нарушения, директора на най-голямата болница за спешно лечение УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” Валентин Димитров.

Десислава Атанасова обясни, че ГЕРБ е имала договорка с премиера Николай Денков “да не се пипа шефа на “Пирогов”, ако няма доклади, които показват точно обратното”. Тя обобщи, че за пореден път не се спазват ангажименти и призова партньорите в управлението ПП-ДБ да преосмислят действията си и да ги синхронизират с ГЕРБ.


Още от категорията

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици . Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган...

публикувано на 24.02.24 в 14:21
Бойко Борисов

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

“ Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за..

публикувано на 24.02.24 в 13:35
Румен Радев

Румен Радев призова за автономно европейско решение за Украйна

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че всички европейски държави трябва да намерят автономно решение за войната в Украйна – “ да търсим диалога, да търсим всички механизми, с които да се прекратят незабавно военните действия и да се седне на..

публикувано на 24.02.24 в 11:05