Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокална старинна музика ще звучи в Първо студио на БНР

Снимка: БНР

Вокалният ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI ще изпълни тази вечер в Първо студио на Българското национално радио мадригали, вилансикос, шансони и партеси от франко-фламандски, испански и източнославянски творци. Неговият концерт De este a oeste (“От изток на запад”) е избран да бъде част от музикалния Коледен ден на Еврорадио и ще прозвучи на 17 декември за слушателите в Европа, Северна Америка и Австралия.

Cantanti DAI MONTI VERDI е основан през 2017 г. от Северин Василев и изпълнява творби, предимно от XVI и XVII век. Ансамбълът, в който участват професионални музиканти с множество солистични, камерни и хорови изяви, си сътрудничи с изтъкнати изпълнители в областта на старинната музика у нас и в чужбина.


Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15