Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Държавният бюджет ще бъде приет преди Коледа

Снимка: БТА

Разглеждането на държавния бюджет за 2024 г. да започне през следващата седмица в пленарната зала, а утре (7 декември) – обсъждането на предложенията за промени в данъчните закони. За това се договориха финансовият министър Асен Василев и председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев, предаде репортерът на БНР Мария Филева.


Двамата разговаряха ден след заканата на ГЕРБ да бойкотира предложените от правителството законопроекти заради "политическото уволнение" на директора на болница "Пирогов". Според Асен Василев новият бюджет ще бъде одобрен преди Коледа.

Финансовият министър коментира и ситуацията около уволнението на болничния директор Валентин Димитров, но отрече да е заявил пред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че казусът с оставката е глупост. "Това, което се обадих вчера да кажа на г-н Борисов, е че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо кой шеф на болница. И че моето мнение е, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за провежданата политика, най-правилното е да си подаде оставката", поясни Асен Василев.


Още от категорията

Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15