Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще вали над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 7 декември, от северозапад ще нахлува студен въздух и в северозападните и планинските райони от България дъждът ще премине в сняг. На места ще се образува снежна покривка. Минималните температури ще са от минус 1 до 4°, в София ще са до 1°. Максималните температури ще са в интервал от 1 до 3°, на изток до 7-9°, в столицата до 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с умерен вятър. Температурите на въздуха ще са до 8-10°. Морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 0°, на 2000 м. до минус 3°.

В петък валежите от дъжд и сняг ще продължават.

В Европа облачно, ветровито и дъждовно ще е във Великобритания, Западна Франция, Пиренейския п-ов и Бискайския Залив.  Сняг ще вали в скандинавските и балтийските страни, в Полша, Чехия и Унгария. Над западната и централната част на континента валежи не се очакват.

На Балканите ще бъде облачно, с валежи от сняг в северната и централната част на полуострова, а от дъжд – в южните райони и по Черноморието. С разкъсана облачност и без валежи ще се задържи времето в крайните северозападни райони.

В Лондон и в Париж ще е 8 - 9°, В Берлин се очакват 1,а в Москва - минус 12°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 12-13 °. В Белград ще е 3°, в Букурещ 2°, в Истанбул 13°. Атина ще е най-топлата евростолица със 17°.

Във Ванкувър ще е 6°, в Монреал - минус 9°, в Чикаго 4°, а в Ню Йорк 1°. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 24 и 17°, в Буенос Айрес ще е 22°, а в Рио де Жанейро  29°. В Дубай също температурите ще стигнат 29°, а в Йерусалим 16°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11