Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женско коледно парти с благотворителна цел в Чикаго

Снимка: Сдружение „Българка“ в Чикаго

Женско парти с благотворителна цел постави началото на коледните празници в Чикаго, съобщи Сдружение "Българка"- Чикаго. По време на събитието, организирано съвместно с Културния център "Българика", бяха събрани близо 7 хил. долара.

Част от средствата ще бъдат изпратени на благотворителните организации “Ангели за България” и "Един процент промяна" за техните декемврийски инициативи, а други хиляда долараще бъдат разпределени между три по-малки акции.

"Остатъкът от сумата ще използваме за транспорт на събраните 200 кашона с дарения през месец ноември до България. Щастливи сме, че всеки ден доказваме заедно, че доброто е заразно. Просто бъди преносител", заявиха от сдружението.


Още от категорията

Българското средно училище в Братислава дава дипломи на българи и словаци

Повече от 80 словашки деца учат по българската образователна система в държавното ни средно училище “Христо Ботев“ в Братислава. Това стана ясно по време на среща на просветния министър проф. Галин Цоков с учителския състав на институцията...

публикувано на 28.02.24 в 19:45

Българска художествена изложба в Батън Руж - щата Луизиана, с американско участие

Пролетна художествена изложба на трима българи и трима американци бе открита в Батън Руж. Йордан Иванов, един от най-успешните български художници в Америка, който работи за най-големият американски карнавал “Марди Гра“ прави необичаен..

публикувано на 28.02.24 в 10:55

Български лютиери налагат с качество и надеждност своите инструменти в Америка

В първите години на демокрацията една пловдивска фамилия се преселва в Чикаго, за да основе бизнес, свързан с най-финото усещане не само на пръстите, но и на човешката душа. Защото лютиерството, както наричат изработването на струнни музикални..

публикувано на 28.02.24 в 06:25