Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив ще има почетно консулство на Румъния

Снимка: архив

Правителството одобри откриването на почетното консулство на Румъния със седалище в гр. Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Димитър Белелиев. Той е председател на Борда на директорите на дружество „Централна енергоремонтна база“ и председател на Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Откриването на почетно консулство на Румъния в Пловдив ще допринесе за засилване на двустранните търговско-икономически, културни и образователни връзки между България и Румъния, се казва в мотивите на решението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50